Ik merkte de laatste maanden dat ik erg onrustig en prikkelbaar was. Ik kon moeilijk keuzes maken en twijfelde over bijna alles. Per toeval zag ik de auto van Angelique staan en herkende me in de kreten op de bestickering. Na het lezen van de positieve reviews op haar website, besloot ik contact op te nemen. En dat was een héle goede keuze!

Nog een beetje sceptisch tegenover het woord ‘trauma’, plande ik mijn eerste EMDR sessie in. Ik interpreteerde ‘trauma’ namelijk als een hele grote, ernstige en fysieke gebeurtenis, maar dat hoeft dus helemaal niet. Soms sta je gewoon helemaal niet stil bij wat je meemaakt, waardoor je de impact ervan, op langere termijn, flink kan onderschatten. Ik heb nu één EMDR sessie gehad en ik voel me veel rustiger en in control. En dit al direct na de behandeling, waar ik overigens erg positief verrast was over wat ik allemaal voelde/ervaarde.

Ook heb ik pas mijn eerste frequentietherapie gehad, om mijn zenuwstelsel in balans te brengen. Ik kom zeker nog terug bij Angelique.

Voordat ik bij Angelique kwam had ik constant het idee dat iedereen om mij heen belangrijker was dan ikzelf. Hierdoor ging ik steeds over mijn eigen grenzen heen om anderen te kunnen helpen. Zelf wist ik niet goed waar dit vandaan kwam. Angelique vertelde mij dat de oorzak hiervan wel eens een trauma kon zijn.

Ik ben met Angelique begonnen aan de EMDR-behandeling. Zo ben ik tot de conclusie gekomen dat er een aantal trauma’s uit het verleden zijn waarvan ik zelf niet dacht dat het trauma’s waren, maar die dus wel invloed hebben op hoe ik me nu voel én hoe ik met dingen omga.

Door middel van de EMDR-behandeling kan ik bepaalde zaken beter een plek geven. Zo leer ik ook elke dag weer meer voor mezelf op te komen en mezelf belangrijk te vinden.

Ik heb de behandeling door Angelique als zeer positief ervaren en zou deze zeker aanraden bij anderen.

Vanwege mijn misbruik verleden, de ziekte van Lyme en een aantal goedaardige tumoren besloot ik om een reeks EMDR en frequentiebehandelingen te doen voor fysiek en mentaal trauma bij Hulp op Maat.

Ondanks de goede zorg van Angelique vond ik de behandelingen in eerste instantie langdurig en vervelend. De trauma-behandeling duurt namelijk 2,5 uur.
Maar al snel zette ik dat om in een meditatief rustmoment. Het enorme voordeel is dat je gewoon in slaap kunt vallen en tijdens de behandeling nergens over hoeft te praten.

Tijdens en na de behandelingen kreeg ik heldere inzichten.
Ik ben, na een vervelende operatie waar een aantal dingen misgingen, heel kalm gebleven, waar ik voorheen boos, verdrietig en paniekerig was geworden.

Mijn lichaam reageert nu veel rustiger, ik heb meer controle over mijn emoties en kan beter relativeren. Ik ben niet meer zo angstig rondom dagelijkse situaties, en het gevoel dat er ieder moment iets mis zou kunnen gaan is ook verdwenen.

Ik ben onder de indruk van de resultaten en wil zeker de behandeling voortzetten.

Wat Angelique voor mij en met mij heeft gedaan vind ik heel bijzonder. Voor iemand die nog nooit van EMDR had gehoord, omarm ik nu deze ‘trauma-therapie’.

Als je het woord trauma hoort denk je vaak aan heel ernstige gebeurtenissen, maar vergeet je dat iemand ook een trauma kan hebben door het gevoel zich altijd dom te voelen. En dit kan al door een potje Monopoly op je 7e levensjaar gebeuren. Dat was bij mij het geval.

Doordat ik mij altijd dom heb gevoeld, voelde het voor mij veilig om onder mijn niveau te werken. Op die manier had ik het gevoel dat ik altijd ‘de beste’ was. Ik durfde niet buiten mijn comfort-zone te gaan omdat ik dan bang was de bevestiging te krijgen dat ik echt dom was. Je leest het al, WAS. Want samen met Angelique heb ik mijn trauma aangepakt en heb ik daar een positieve ervaring voor teruggeplaatst.

En die positieve ervaring heeft mij gebracht tot waar ik nu ben; ik heb een leidinggevende functie! Het coachen van mensen, verbeteren, motiveren en samenwerken. Dit is de eerste stap in mijn carrière, waarin ik mijn doel heb gesteld op het hebben van een eigen onderneming.
Zonder de behandeling van Angelique had ik hier nu niet gestaan. Ik ben je eeuwig dankbaar!

Wat mij aansprak is het feit dat ik Angelique vertrouwde om mij te helpen bij mijn trauma. Dat is iets wat voor mij heel belangrijk was tijdens de behandeling. Na het eerste gesprek merkte ik dat Angelique zeer ervaren en deskundig is, waardoor er voor mij geen drempel meer was om het niet te doen.

Voordat we gingen samenwerken dacht ik ‘gaat het mij ook echt helpen? Gaan er drastische veranderingen plaatsvinden na de EMDR therapie? Ben ik daar klaar voor?’
Heel even ben ik bang geweest dat er iets zou komen waar ik niet op had gerekend, of iets dat ik wellicht had verdrongen. Door dit uit te spreken heeft Angelique deze angst bij mij weggenomen. Ik heb daarna geen seconde meer getwijfeld of ik ermee wilde doorgaan ja of nee.

Door de behandeling kreeg ik meer zelfvertrouwen, een nieuwe leidinggevende baan en heb ik mijn passie ontdekt op het gebied van werk of carrière.
Binnen twee maanden na de behandeling durfde ik het aan om op een leidinggevende functie te reageren en heb de baan ook daadwerkelijk gekregen.

Ik heb geleerd dat zelfs de kleinste en onnozelste dingen je kunnen tegenhouden, zonder dat je je daar soms zelf bewust van bent. Bij mij was het een opmerking op mijn zevende jaar! Ik luister nu meer naar mijn gevoel en krop niet alles meer op. Ik weet dat ik op mezelf kan vertrouwen. Dit heeft mij zowel fysiek als mentaal meer energie gegeven, waardoor ik weer lekker in mijn vel zit en veel meer van het leven geniet!

Wat ik bijzonder vond aan Angelique was de manier waarop iemand die jou als persoon en jouw verhaal nog niet volledig kent, jouw vertrouwen op een hele bijzondere manier kan winnen en jou het gevoel kan geven dat je veilig bent bij haar.

Wat ik als eerst dacht voordat wij gingen samenwerken was voornamelijk: Is dit wel wat voor mij? Gaat dit wel helpen überhaupt? Gaat het niet allemaal juist erger maken?! De reden hiervan was dat ik voor een hele lange tijd een obstakel in mijn leven had en inmiddels had ik mijzelf al ‘aangeleerd’ hoe ik hiermee om moest gaan, maar het had een enorme grote invloed op mijn leven. In mijn gedachten was er niets in dit leven wat daar verandering in kon brengen. Ik was zo verschrikkelijk gewend aan mijn fobie en kon mij gewoon niet voorstellen dat hier ooit verandering in zou kunnen komen.

Na mijn eerste EMDR-sessie had ik al gelijk antwoord op de vragen die rondspookten in mijn hoofd. De energie die ik toen heb gevoeld was op dat moment onbeschrijfelijk. Ik kon het haast niet geloven wat het met mij deed. Ik moest mijzelf echt overhalen om te accepteren wat er gebeurde. Het ging tegen mijn culturele achtergrond en mijn geloof in. Toch voelde ik genoeg vertrouwen om mezelf open te stellen waardoor ik goed kon zien wat het nou werkelijk met me deed.

Gedurende de andere 3 sessies heb ik beetje bij beetje gemerkt hoe de oorzaak van mijn fobie steeds dichterbij kwam en duidelijk werd, maar tegelijkertijd ik het wel oké vond en het kon verdragen. De confrontatie kwam steeds dichterbij en hoe veel ik mijzelf ook er tegen wilde verzetten, leek het wel alsof dat steeds minder nodig was. Het gevaar, de dreiging, de fobie leek wel te verminderen.

Waar ik het meest aan twijfelde was, of het wel wat met mij zou doen. Het feit dat mijn fobie mij belemmerde in mijn leven, had ik geaccepteerd en daar paste ik mij elke keer weer bij aan. Ik was er aan gewend geraakt en ontwennen was bijna niet realistisch voor mij.
Naarmate ik weer terugkwam voor een sessie en ik merkte wat er zich allemaal afspeelde in mijn hoofd in de tussentijd en hoe ik zelf de confrontatie wel durfde aan te gaan door dus terug te keren wist ik dat het zeker wat met mij deed. Wat precies? Wist ik niet. Maar er gebeurde wel heel veel in mijn hoofd wat ervoor zorgde dat ik verder kon kijken dan mijn fobie zelf.

De 3 grootste voordelen die ik bereikt heb tijdens dit traject zijn:
1. Ik kan benoemen wat mijn soort fobie was, namelijk: slangenfobie.
2. Ik heb mijzelf kunnen overtuigen dat de routine rondom mijn slangenfobie (-tig keer controleren of er echt geen slang was) niet langer nodig is. Het hoeft mij niet meer te belemmeren in mijn dagelijks leven.
3. Ik weet waar mijn slangenfobie vandaan komt, wat voor (letterlijk) veel meer rust zorgt.

Wat voor mij het grootste impact op mijn leven had, was dat ik iets ben gaan geloven wat compleet een andere wending had in vergelijking met mijn culturele achteregrond/geloof.
Ik kan met zekerheid zeggen dat het mijn gevoel heeft veranderd, omdat ik mijn hele leven tot nu toe, al bij het denken aan mijn fobie in paniek raakte en nog altijd niet kon begrijpen waarom ik elke keer weer bij het zien/denken van een slang ik mij zo onveilig en verschrikkelijk angstig voelde.

Het gevoel dat ik na 6 maanden niet meer zo extreem oplettend ben om mij heen en die frustratie dat ik weer niet een normale en fijne nachtrust zou hebben omdat ik het beeld niet uit mijn hoofd kan krijgen, is voor mij nu wel realistisch.

Na mijn ervaring ben ik van mening dat ieder persoon wel eens in zijn leven op z’n minst één zo’n soort sessie zou moeten volgen. De persoon die mij door dit hele traject heeft begeleidt, heeft oprecht mijn vertrouwen gewonnen als persoon zelf in het leven. Zij heeft mij zo in mijn kracht kunnen zetten, niet door het van mij over te nemen, maar door het mijzelf te laten doen en meedenken en mee helpen zoeken naar antwoorden waar ik zelf niet zo snel op zou komen of vinden.

Angelique heeft mij op mijn meest kwetsbare punt die ik mij voor kan stellen, zo veilig genoeg laten voelen tot zo ver dat ik echt durfde om mijzelf te laten gaan in mijn ‘reis’.
Haar betrokkenheid was zo echt, dat ik tijdens mijn grootste confrontatie haar nog altijd naast mij hoorde en kon voelen. Zij maakte het echt allemaal mee.  Zij was mijn anker tussen de terugreis naar mijn trauma en het nu. De energie die ik tussen haar en mij voelde was echt ongelooflijk sterk.

Ik ben oprecht dankbaar en opgelucht dat ik deze reis doorlopen heb, waardoor mijn leven nu een stuk makkelijker is en ik eindelijk goed slaap en me uitgerust voel.

Wat mij het meest aansprak aan de behandeling bij Hulp op Maat was de manier waarop er gewerkt wordt. Door de rust die er heerst en de ruimte en tijd die er genomen wordt, was ik al snel op mijn gemak en voelde ik me veilig genoeg om vrijuit te praten. Dit alles gaf mij het gevoel dat ik mezelf kon zijn. Het vertrouwen was er snel, wat ervoor zorgde dat ik mezelf ook veilig voelde: in de omgeving én bij Angelique die mij de EMDR heeft gegeven.

Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan bij Hulp op maat. Alle benodigde producten waren aanwezig, er werd waar nodig een pauze gehouden en ik mocht heel veel zelf aangeven. Wanneer ik even wat wilde drinken of een korte pauze nodig had, was dat geen probleem. Er was totaal geen tijdsdruk.

Ik had van tevoren verwacht dat er maar één vorm van EMDR was. Maar Angelique stemt de behandeling écht op jou persoonlijk af! Gelukkig nam zij van tevoren genoeg tijd om te bespreken welke manier het beste bij mij zou passen, en deze manier paste goed bij mij!

Ik had na een auto-ongeluk last van paniek in kleine en drukke ruimtes. Na één EMDR-sessie durfde ik weer in de lift! Ik hoefde niet meer elke keer met de trap. Ik voelde me vrijer en hoefde geen nee meer te zeggen tegen situaties in kleine of drukke ruimtes. Dit was voor mijn behandeling wel zo en had uiteraard veel impact op mijn leven en mijn gemoedstoestand.
Er werd goed de tijd genomen voor deze EMDR sessie (4 uur!). Ik voelde mezelf niet opgejaagd en kon vrijuit praten. Ik zou dit zeker weten bij anderen aanraden.

Wat mij het meeste aansprak, is de korte tijd die nodig is om een probleem aan te pakken. Geen jaren-plan.

Ik was altijd erg van slag door ruzies van anderen, soms wildvreemden. De buren hadden het allang weer goed gemaakt, en ik lag nog rillend, soms huilend in bed. Het is niet zo dat ik mijn leven hierdoor niet kon leven, maar het kostte me vaak veel energie. Als je op een station werkt, kom je best vaak boze en ook scheldende mensen tegen.

Angelique adviseerde mij EMDR. Ze vertelde me hoe dit werkte en hoe zij dit in haar behandeling toepast. Het idee erachter was me duidelijk, maar het leek mij onvoorstelbaar dat mijn probleem met één tot twee sessies verholpen kon zijn. Iets waar ik al zolang last van had, van kleins af aan! In zo’n korte tijd?
Ik besloot toch om hiervoor open te staan, mede uit nieuwsgierigheid, maar zeker ook om ruzies van anderen minder impact op mezelf te laten hebben. Het leek wel of het mijn ruzies waren, ik trok het me persoonlijk aan.

Na enige uitleg gingen we van start en al heel snel kwamen we op een moment in het verleden waar ik als peuter een hevige ruzie van m’n ouders had meegemaakt. Als peuter was ik vreselijk bang en voelde me machteloos. Na de sessie heb ik deze herinnering kunnen losmaken van mijn emotie nu. Het is niet meer dan een herinnering. En ruzies, nee, dit vind ik nog steeds niet fijn, maar mijn emotie van de dag wordt er niet meer door bepaald!

Na mijn sessie voel ik me sterker. Ik ben verlost van het gevoel van machteloosheid en angst.

Ik zou EMDR zeker aanraden als je tegen zaken aanloopt in het leven en/of  vaak moe bent. Soms weet je geen oorzaak, soms wel. Soms simpel, soms minder simpel. Mijn ervaring met Angelique is dat ze vrij snel de oorzaak achterhaalt en dit ook goed kan oplossen.

Ik heb Angelique ervaren als een open minded, vrolijke en integere behandelaar.

 

Voordat ik begon aan de EMDR-behandeling bij Angelique, was ik niet bekend met deze behandeling.
Op grond daarvan had ik geen concrete verwachtingen. Vanuit mijzelf zou ik op voorhand niet gekozen hebben voor deze behandeling, maar ik vertrouw Angelique met haar kennis en kunde.

Tijdens de tweede behandeling kwam naar voren dat ik een ervaring uit het verleden had, waarvan ik zelf niet wist hoeveel impact deze had gehad op mijn leven. Gedurende de behandeling bleek dat ik het probleem onbewust genegeerd had.
Door de behandeling zijn mijn open geopend, ik begrijp nu waar het probleem lag. Nu ik weet hoe ik ermee om kan gaan en het is opgelost, heb ik vrede met de situatie.

Het probleem kan ik inmiddels bespreken met anderen, dit was voorheen niet mogelijk voor mij. Ik denk dat dit met name komt, omdat het nu voor mij afgesloten is en dit mij gemoedsrust geeft.

Het vertrouwen in de behandelingswijze en kunde van Angelique spreekt mij erg aan. Bij Angelique heb je het gevoel dat je het probleem samen oplost en dit succesvol lukt.

Ik raad de behandeling zeker aan anderen aan. Ondanks dat ik voor de behandeling sceptisch was, kan ik achteraf stellen dat het een goede keuze was. Dit komt,
omdat ik een voordurend resultaat heb bereikt en voor mijn gevoel daarmee de behandeling succesvol heb afgesloten.