Deze analyse bestaat uit twee delen: een Levend Bloed Analyse (LBA) en een Dood Bloed Analyse (DBA). Een LBA is een preventief onderzoek voor mensen met vage klachten of voor degenen die willen weten hoe hun gezondheid ervoor staat. Een DBA, of Vrije Radicalen-test, meet de kwaliteit van je immuunsysteem.

De Levend Bloed Analyse

Hierbij wordt naar de vormgeving van het bloed gekeken. Afwijkingen in de vorm van de cellen kunnen globaal aangeven wat de patiënt mankeert. Daarnaast is een afwijking in de vorm van een cel vaak ook een afwijking in de functie van de cel. De afwijkingen in de cellen kunnen dus komen door een andere oorzaak (bijvoorbeeld als de aanmaak niet goed gaat) waardoor er een klachtenpatroon ontstaat, of ze kunnen de oorzaak zijn van het klachtenpatroon. Dit wordt gedaan met behulp van verschillende microscooptechnieken.

Hoe gaat een Levend Bloed Analyse?

Er wordt een druppel bloed uit de vingertop op een objectglaasje gebracht. De bloeddruppel wordt met een plaatje afgedekt en direct onder de microscoop gelegd. Door het afdekken van de bloeddruppel komen de bloedlichaampjes netjes naast elkaar te liggen.

De Dood Bloed Analyse of Vrije Radicalen-test

Naast de LBA doen wij ook een DBA. Deze analyse wordt ook wel een Vrije Radicalen-test genoemd. Dit gebeurt in dezelfde sessie. Het verschil tussen LBA en DBA is dat jouw bloed DBA opgedroogd bekeken wordt. Uit deze test kun je opmaken hoe erg vrije radicalen je systeem hebben aangetast en of er voldoende anti-oxidanten aanwezig zijn in je lichaam om deze te onderscheppen. Als daarvan in ernstige mate sprake is dan kunnen er systeemziekten ontstaan.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die zichzelf stabiel proberen te maken door moleculen van een celmembraam te stelen. Wanneer de aangevallen molecuul zijn elektron verliest, wordt het zelf een vrije radicaal. Het begin van een kettingreactie. Vrije radicalen versnellen het verouderingsproces, waardoor we vatbaarder worden voor ziekten, waaronder zelfs kanker en hart- en vaatziekten. De anti-oxidanten kunnen helpen de schade te beperken. Daarom is het van belang om voeding te eten die juist veel anti-oxidanten bevat. Deze zitten vooral in groente en fruit.

Vanuit de resultaten van de LBA-test en de DBA-test (ook VR-test genoemd) worden analyses opgemaakt ten aanzien van rode en witte bloedlichaampjes en het immuunsysteem. Hieraan wordt een therapie gekoppeld  (zoals een dieet en een voedingsadvies) en eventueel voedingssupplementen.

Wat wordt er onderzocht?

Een overzicht:

  • Vermoeidheidsklachten
  • Gewrichtsklachten en spierklachten
  • Klachten aan de maag en darmen (buikpijn)
  • Schimmelinfecties in de darmen
  • Regelmatige ziektes door verminderde weerstand
  • Allergieën en daarmee huidklachten
  • Tekorten aan vitaminen en/of mineralen
  • Condities van de rode en de witte bloedlichaampjes en de bloedplaatjes
  • Hormonale disbalans