Herken je dit?

  • Je wilt wel ontspannen zijn, maar je bent altijd aan het ‘rennen en vliegen’
  • Je tijd zit vol met dingen die moeten
  • Je wilt aandacht aan jezelf, je gezin en je sociale contacten besteden, maar voordat je het weet is de dag alweer om
  • Je barst van de dromen en ideeën, maar het komt er maar niet van om ze in de praktijk te brengen

Je voelt dat het anders kan. Dat wil je ook. Maar toch ga je door en loop je vast. Stress!

Je bent niet de enige die daarmee worstelt

Hard werken lijkt bij veel mensen een hardnekkige verslaving. Druk-druk-druk, deadlines halen, zwoegen en zweten. Keihard buffelen… om daarna uitgeput niets te doen.

Het kan ook anders

Wil jij:

  • Ontspannen leven en werken?
  • Meer gedaan krijgen in minder uren?
  • Meer tijd en aandacht kunnen geven aan jezelf, je gezin, relatie en vrienden?
  • Van je vrije tijd genieten zonder dat stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat er nog werk ligt?

Hoe lekker zou het zijn als je leven niet meer vast lijkt te lopen in eindeloze drukte?

Er is goed nieuws voor je: dit kan door Zacht Werken® De mooiste dingen bereik je namelijk niet met hard werken, maar met zacht werken. Zo zet je de stap van stress naar ontspanning. 

Wat is Zacht Werken®?

Zacht Werken® is de tegenhanger van hard werken. Je gaat op een ontspannen manier met jezelf aan de slag. En je bouwt creatief aan de dromen die jij wilt realiseren.

Zacht werken begint met tijd maken. Niet langer hollen en te laat zijn, maar in alle rust precies doen wat er nodig is. Terwijl je alles met aandacht doet, omdat je tijd genoeg hebt. Omdat je tijd kunt maken.

Door zacht te werken krijg je alle tijd, altijd. Je ontdekt wat je in de weg zit. Waar ben jij, zonder dat je het zelf ziet, totaal niet jezelf? Hoe ga je, stap voor stap, bouwen en je dromen realiseren? Niet later als je met pensioen bent, maar nu. Juist nu je in de kracht van je leven bent.

Mijn naam is Angelique Hoogendoorn. Vrouw. Trauma-therapeut. Ondernemer. Oma. Moeder.

Als je mij een tijd geleden had gevraagd wie ik was, was de volgorde heel anders geweest: oma, moeder, trauma-therapeut, manusje van alles, ondernemer, altijd moe en een chronisch gebrek aan tijd. Oh ja, en vrouw.

Je zult je hierin waarschijnlijk wel herkennen. Zoveel rollen te vervullen én dat moet nog behoorlijk goed gedaan worden ook. Jij hebt er immers zelf voor gekozen. Ontspanning? Hoe dan? Wanneer dan? Daar heb ik het veel te druk voor.

Toen ik 32 jaar was kwam er ineens die ‘bus van links’. Zware burn-out met een depressie. Ik had jarenlang teveel van mezelf gevergd en daardoor roofbouw op mezelf gepleegd. Huilen, uitgeput en een gigantisch schuldgevoel. Ik zag het niet meer zitten. Ik heb er een jaar voor nodig gehad om weer mezelf te worden. Op tijd ontspanning nemen. Niet alles perfect willen doen. Door de burn-out had ik veel geleerd over mezelf en de krankzinnig hoge eisen die ik aan mezelf stelde.

Toch sluipt het harde werken er na een bepaalde tijd weer in. Het is een patroon waar je automatisch weer in schiet wanneer je het druk krijgt. Te druk.

Verleden jaar was ik het zat om alsmaar achter de feiten aan te lopen. Hoe kan dit nou, dacht ik. Ik weet hoe het moet, maar verval toch weer in oud gedrag.

Ik besloot een training te gaan volgen en uiteindelijk zacht werken coach te worden.

Zacht Werken® Wat is dat dan?

Je leert door zacht werken het beste uit jezelf te halen, door goed met je energie en aandacht om te gaan en je prioriteiten te stellen. Eigenlijk leer je op een ontspannen manier te leven en te werken.

Het is één van de betere keuzes in mijn leven geweest.

Met plezier vervul ik nu al mijn rollen. Ik ben met mijn volle aandacht in ieder moment zonder dat ik denk aan alles wat ik nog moet doen… Daardoor kon ik eigenlijk van geen enkel moment wérkelijk meer genieten.

Ik kies nu wat ik wil in mijn leven in plaats van geleefd te worden door het leven. En ik hou zelfs tijd over!

Wil jij ook ontdekken wat zacht werken voor je kan betekenen? Neem contact met me op. Ik help je graag, zodat jij ook weer kunt genieten.

Angelique Hoogendoorn - Hulp op maat voor jou

Meer informatie