Faalangst en paniekaanvallen

Eigenlijk heb ik al m’n hele leven last van faalangst. Naarmate ik ouder ben geworden werd dat steeds erger. Zo erg, dat het zich begon te uiten in paniekaanvallen. Op een gegeven ogenblik ging dit mij zo tegenwerken dat ik er uiteindelijk wel eens van af wilde komen. Het ging mij in de weg zitten qua werk. Het belemmerde mij steeds meer in het uitvoeren daarvan.

Via een collega van mij ben ik bij Angelique terecht gekomen. Hij moest mij echt over de streep trekken, omdat ik normaal nooit zo snel hulp zou zoeken, zeker niet op dit gebied.

Gelukkig heb ik dit toch gedaan. Met als gevolg dat ik mezelf veel beter heb leren kennen en nu dus ook beter aanvoel wat ik wel of niet moet of kan doen. Dit heeft geresulteerd in het feit dat ik veel meer controle heb over mijn emoties en deze ook beter kan beheersen. Natuurlijk heb je af en toe nog steeds je momenten, maar dat is vooral wanneer ik het weer (te) druk krijg. Eigenlijk ben ik dan weer over m’n eigen grenzen gegaan. Dat weet ik nu. En kan daar nu dan ook veel beter mee omgaan en heb geen paniekaanvallen meer gehad sinds ik wekelijks therapie volg bij Angelique.

De spanning in mijn lijf is nog met enige regelmaat aanwezig. Dit komt omdat mijn faalangst (nog) niet helemaal weg is. Hier werken we nog aan en ik heb er zeker vertrouwen in dat dit zich uiteindelijk ook op zal lossen.

Ik vind Angelique een fijne therapeut. Ik voelde me zeer snel op mijn gemak. En ook de manier van denken en het snelle aanpassen daarin vind ik echt bewonderenswaardig!