Giovanna - Hulp op maat voor jou

Ik heb Angelique ervaren als een openminded, vrolijke en integere behandelaar.

Wat mij het meeste aansprak, is de korte tijd die nodig is om een probleem aan te pakken. Geen jaren-plan.

Ik was altijd erg van slag door ruzies van anderen, soms wildvreemden. De buren hadden het allang weer goed gemaakt, en ik lag nog rillend, soms huilend in bed. Het is niet zo dat ik mijn leven hierdoor niet kon leven, maar het kostte me vaak veel energie. Als je op een station werkt, kom je best vaak boze en ook scheldende mensen tegen.

Angelique adviseerde mij EMDR. Ze vertelde me hoe dit werkte en hoe zij dit in haar behandeling toepast. Het idee erachter was me duidelijk, maar het leek mij onvoorstelbaar dat mijn probleem met één tot twee sessies verholpen kon zijn. Iets waar ik al zolang last van had, van kleins af aan! In zo’n korte tijd?
Ik besloot toch om hiervoor open te staan, mede uit nieuwsgierigheid, maar zeker ook om ruzies van anderen minder impact op mezelf te laten hebben. Het leek wel of het mijn ruzies waren, ik trok het me persoonlijk aan.

Na enige uitleg gingen we van start en al heel snel kwamen we op een moment in het verleden waar ik als peuter een hevige ruzie van m’n ouders had meegemaakt. Als peuter was ik vreselijk bang en voelde me machteloos. Na de sessie heb ik deze herinnering kunnen losmaken van mijn emotie nu. Het is niet meer dan een herinnering. En ruzies, nee, dit vind ik nog steeds niet fijn, maar mijn emotie van de dag wordt er niet meer door bepaald!

Na mijn sessie voel ik me sterker. Ik ben verlost van het gevoel van machteloosheid en angst.

Ik zou EMDR zeker aanraden als je tegen zaken aanloopt in het leven en/of  vaak moe bent. Soms weet je geen oorzaak, soms wel. Soms simpel, soms minder simpel. Mijn ervaring met Angelique is dat ze vrij snel de oorzaak achterhaalt en dit ook goed kan oplossen.

Ik heb Angelique ervaren als een open minded, vrolijke en integere behandelaar.