Hulp op maat voor jou

Wát?! Acht uur al?

Met een zucht ploft Marieke op de bank. ‘Dat is lekker, nu begint mijn weekend.’

Gisteren heeft ze wéér lang doorgewerkt. Die opdracht voor een klant moest af. De deadline is maandagochtend 10 uur. ‘Mam, kom je nou nog? De film is al begonnen. We zouden toch met z’n allen kijken?’‘Ik kom eraan, maar dan ga ik wel na de film verder’. Uiteindelijk stapte ze om twee uur in bed.

Wat had ze nou eigenlijk in het weekend gedaan?

Achterstallige administratie bijgewerkt. De ramen gezeemd. Boodschappen. Met de kinderen naar voetbal en hockey geweest. Aan die opdracht voor een klant gewerkt en ga zo maar door. Rennen en vliegen dus, zoals gewoonlijk.

Ik had zo graag even naar de sauna gewild, al was het maar een paar uurtjes. Of even met m’n vriendin afgesproken om gezellig op een terrasje bij te kletsen. Nu lig ik hier uitgeteld op de bank en morgen begint de werkweek alweer. Zo gaat het nou iedere keer, dacht Marieke.

Hoe krijg ik in hemelsnaam meer tijd voor mezelf? Doordeweeks moet ik werken en hebben de kinderen aandacht nodig. We hebben immers alleen de avonden samen. Eten, helpen met huiswerk, luisteren hoe hun dag is geweest. Dit alleen al vereist een goede planning. In het weekend zijn er de sportverenigingen, de klusjes waar je die week niet aan toe bent gekomen en de kwaliteitstijd met het gezin. En af en toe ook nog de verplichte familiebezoekjes.

 Ik ben zo moe. Hoe houd ik dit vol?

Marieke’s gedachten dwalen af. Hoe doet Wilma dat toch? Zij heeft alles zo op een rijtje, lijkt altijd tijd genoeg te hebben en oogt ontspannen. Wilma had gezegd dat dat kwam door Zacht Werken. Katja, een andere collega van haar, had heimelijk zitten lachen. Zacht Werken? Wat is dat nou weer voor iets softs?

Katja zit nu thuis met een burn-out. Dat heeft Marieke toch wel aan het denken gezet… Hoe ga ik dit anders aanpakken?

Ziet jouw leven er ook zo uit als dat van Marieke? Kun je geen tijd vinden voor jezelf? Lukt het je maar niet om ruimte voor ontspanning te creeëren? Heb je het gevoel dat je alleen maar bezig bent voor anderen? Dat je geleefd wordt?

Ga aan de slag met Zacht Werken® en bepaal zelf hoe je jouw tijd indeelt!

Angelique Hoogendoorn - Hulp op maat voor jou