Hulp op maat voor jou

Door mijn cliënten ben ik erachter gekomen dat een behandeling pas slaagt als er voldoende tijd, aandacht en begrip is. Iedereen is uniek, vandaar dat er naar mijn mening ook geen één dezelfde behandeling bestaat die voor iedereen werkt.

Ook heb ik ervaren dat wanneer je niet de goede behandeling krijgt jouw stress om kan slaan in een burn-out, een depressie of zelfs wanneer de stress chronisch is geworden een trauma.

“Een depressie is een signaal van je lichaam en geest dat je teveel van jezelf vraagt, terwijl je je steeds onzeker en machteloos voelt”.

Wat ik regelmatig terug hoor en lees van mensen die elders EMDR hebben ondergaan is dat ze last krijgen van depressieve gevoelens.

De reguliere sessies duren ongeveer 1,5 uur. Naar mijn idee is dat te kort. De behandeling wordt dan plots gestopt en je moet wachten tot de volgende sessie. Op het moment dat de behandeling stopt, zit je met een bepaald gevoel waarmee je dan blijft rondlopen tot de volgende sessie. Dat is heftig, want je kan er niets mee. Je zit dan in de nare gevoelens van het trauma, en dáár ben je juist voor in behandeling!

En dát is wat ik anders doe; de sessies die ik geef kunnen wel 5 uur duren. Dat is lang, maar ik stop niet voordat het trauma, of het deel daarvan wat we afgesproken hebben te behandelen, weg is. Ik heb ervaren dat hierdoor de kans op depressie een heel stuk kleiner wordt.

Mijn visie is dan ook: “Tijd bestaat niet wanneer je in een sessie zit”.

Angelique Hoogendoorn - Hulp op maat voor jou