Hulp op maat voor jou

Wim wordt wakker met een enorme kater. Niet van de drank, want dat was eergisteren. Deze kater was van een veel heftiger soort. Een kater wat betreft zijn gedrag door de alcohol, de volgende dag. Gisteren na de zoveelste onbeheerste woede aanval, kon hij zichzelf nog wijsmaken dat het de schuld zijn vrouw was geweest. Ok, hij was zelf ook niet helemaal fair, maar dat kwam omdat zij hem getriggerd had.

Vandaag wist hij wel beter. Wat een enorme eikel ben ik toch. Iedere keer denk ik dat ik wel een glaasje kan nemen, maar toch blijkt elke keer dat het bij hem een vreemde uitwerking heeft.

De excuses die hij op zo’n moment verzint wanneer hij met zijn vrienden is, zijn gewoon smoesjes om te verdoezelen wat hij eigenlijk diep in zijn hart wel weet. Hij kan geen maat houden, ook al denkt Wim dit van tevoren van wel. Ik blijf bij drie biertjes, maar regelmatig wordt het dan toch weer zo ‘gezellig’ dat hij eindigt bij meer drank dan dat hij met zichzelf afgesproken had.

Waarom gebeurt dit toch iedere keer? Hij is intelligent en heeft alles aardig op een rijtje. Gisteren is het goed fout gegaan. Zijn zoontje van 5 jaar zat bij zijn ruzie en hij kon zichzelf niet inhouden. Zelfs het huilen en roepen van zijn eigen kind kon hem niet op laten houden. Dit was verdorie werkelijk de laatste keer! Hij hoort zijn zoontje nog roepen…. Stop papa, alsjeblieft stoppen!

Natuurlijk had hij een rot jeugd gehad, maar doordat zijn zoontje hem zelfs niet wakker kon schudden, was de maat vol. Dit kon hij hem niet aandoen. Hij wist zelf dondersgoed hoe het voelde om met veel ruzie op te groeien! Wat had hij zichzelf vaak machteloos en bang gevoeld vroeger toen zijn vader voor de zoveelste keer tegen hem en zijn moeder stond te schreeuwen en schelden….. Hij besloot om er nu eens en voor altijd iets aan te doen. Punt.

Hij had een artikel gelezen dat onder bepaald gedrag wel eens een trauma of vervelende gebeurtenis kan zitten. Hierdoor reageer je vanuit een emotie, een oude pijn in plaats van vanuit je verstand. Nou, dat was gisteren zeker gebeurd. Dit was de laatste keer dat hij door zijn gedrag zijn zoontje zo overstuur had gemaakt.

Herken jij jezelf in deze situatie? Klik dan op onderstaande link om te kijken of ik je kan helpen.

https://hulpopmaatvoorjou.nl/controle-over-je-leven

Angelique Hoogendoorn - Hulp op maat voor jou