Long covid klachten; kortademigheid

Na de eerste behandeling merkte ik al een behoorlijke verbetering.

Ik was erg kort van adem. Wanneer ik de trap op liep, was het klaar. Heel weinig lucht en pijn in mijn rechterlong. Er waren dagen bij dat ik gewoon vrij weinig kon. Ik moest na iedere inspanning (wandelen, traplopen, aan-en uitkleden) op adem komen. Zeker een minuut of twee, soms zelfs vijf minuten. Mijn vrouw zei dat ik er echt iets aan moest doen.

Bij de longspecialist kreeg ik alleen maar meer medicijnen en zwaardere. Dat vond ik niks. Als je opstaat en je wordt gewoon duizelig, is dat niet goed hoor. Als ik opstond moest ik gelijk hoesten. Ik had veel last van taai slijm. Als ik nu opsta, dus na de behandelingen bij Angelique, hoef ik niet gelijk te hoesten. Ook ben ik nu weer in staat om te sporten. Ik ga ‘s morgens drie kwartier op de hometrainer. Dan moet ik na een minuut of vijf wel hoesten, maar dan komt alles los en ben ik ervan af. De rest van de dag hoor je mij haast niet meer hoesten.

Nu moet je weten dat ik al vanaf mijn 6e jaar astmatische bronchitis heb. Dus ik ‘piep’ normaal na inspanningen. Dat hoor je ook haast niet meer.

Ik moest afgelopen week naar de longspecialist in het ziekenhuis. Voor mijn halfjaarlijkse controle. Angelique had mij al gewaarschuwd dat hij mij waarschijnlijk niet serieus zou nemen, als ik zou vertellen dat ik Frequency behandelingen bij haar gevolgd had. Daarom besloot ik te wachten om dit te vertellen na de onderzoeken en foto’s en conclusie van de arts. Mijn longinhoud was bijna de helft groter geworden en schoner (die vlekken, weet je wel). Dus dat betekent dat ik veel meer zuurstof binnenkrijg en daardoor ook minder snel moe ben. Ook word ik weer uitgerust wakker. M’n hoofd is ook weer helderder daardoor. Je hebt gewoon veel minder dat moeie gevoel en ook gelijk minder hoofdpijn.

Maar Angelique had dus inderdaad gelijk. Toen ik mijn arts vertelde dat ik door haar behandeld was met het frequentie-apparaat en hem haar kaartje gaf, keek hij even op de site en zei vervolgens “als jij je er goed bij voelt, moet je het gewoon doen”. Zelfs nadat ik vertelde dat ik gelijk tijdens de eerste behandeling al een duidelijke verbetering voelde.

Die gasten geloven daar gewoon niet in. Dat is gewoon egoïstisch, vind ik. Het helpt, maar niet op reageren. Wel medicijnen verhogen, die niet werken. Het is jammer dat daardoor andere mensen niet geholpen kunnen worden, omdat de gevestigde orde star is hierin. Ik heb zoveel medicijnen gekregen, daar kan ik tot de zomer mee vooruit. Ik moest echt veel van die troep slikken. Ik merk nu al dat ik dat niet meer zoveel nodig heb. Ik had, bij slechte dagen, soms wel 4 pufjes per dag nodig. Nu maar eentje en die neem ik dan ‘s morgens of ‘s middags. Naar gelang hoe ik me voel.

Er zijn bijkomende zaken, zoals mijn astmatische bronchitis en de daardoor ontstane littekens in mijn longen en klachten, die Angelique ook gelijk aangepakt heeft. Angelique is heel doelgericht en pakt de klacht heel praktisch aan. Ze legt heel helder en kort uit wat er aan de hand is en wat zij gaat doen, waardoor je begrijpt wat er gaat gebeuren.